POČETNA  VESTI  DOKUMENTA  MATERIJALI  KONTAKT
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. april 2017.

PRVOG MAJA STUDENTI PONOVO UZ RADNIKE

Prvog maja će se studenti okupiti kako bi opet, zajedno sa radnicima iskazali nezadovoljstvo svojim trenutnim ekonomskim položajem. 
Saradnja studenata i radnika je najvažnija za poboljšanje položaja studenata jer oni to mogu da ostvare samo u čvrstom savezu sa radnicima i ostalim slojevima stanovništva naše zemlje koji se nalaze pod velikim ekonomskim pritiskom. 
Tog dana ćemo napraviti i prve konkretne korake na rešavanju problema o kojima smo pričali na prvom protestu "Studenti podržavaju radnike", održanom 11. aprila.
Ukoliko Prvi maj provedemo roštiljajući, a ne borbeno, koliko sutra ćemo se sresti sa novim ekonomskim problemima, povećanjem školarina, smanjenjem plata i još sa mnogo čime. Ukoliko nismo udruženi, organizovani, oni koji su protiv nas i vrlo dobro su organizovani će nas dalje tlačiti sa sve manje poteškoća.

 

Prvog maja svi na Slaviju!

Vidimo se!Čitaj dalje >>

 


  

12. april 2017.

ODRŽAN PROTEST "STUDENTI PODRŽAVAJU RADNIKE"

Juče je Studentski front održao u Beogradu protest "Studenti podržavaju radnike".

Ispred Vlade Republike Srbije okupljenima su se obratili prvi sekretar Studentskog Fronta, Milan Petković a nakon njega Željko Veselinović i Aleksandar Banjanac. Čitaj dalje >>

 


  

7. april 2017.

 

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE "SLOGA" PODRŽALI PROTEST STUDENATA ZA RADNIČKA PRAVA

 

Nakon razgovora prvog sekretara Studentskog Fronta, Milana Petkovića, i predsednika Udruženih sindikata Srbije "Sloga" dogovoreno je da ovaj sindikat podrži protest.

Bez preterane diskusije i sa velikim entuzijazmom Željko Veselinović je dao podršku studentima pre svega jer se u potpunosti slaže sa nama i sam radi na borbi za radnička prava.

 

Hvala Željku Veselinoviću i rukovodstvu USS "Sloga"!

Studenti i radnici zajedno za interese radnog naroda!

 

Vidimo se u utorak!Čitaj dalje >>

 

 

6. april 2017.

STUDENTI PODRŽAVAJU RADNIKE

PODRŽIMO GENERALNI ŠTRAJK RADNIKA "GOŠE" I HRABRIH RADNICA "FORI TEKSTIL-A"!
Radnici u Srbiji su u očajnom položaju! Mi ćemo za nekoliko godina biti ti radnici!
NEMA BORBE PROTIV VLASTI BEZ EKONOMSKIH ZAHTEVA!
KO NE POSTAVLJA EKONOMSKE ZAHTEVE A BORI SE PROTIV VASTI SAMO ŽELI DA ZAUZME MESTO ONIH KOJI VLADAJU! Čitaj dalje >>

 

 


 

8. mart 2017.

STUDENTSKI FRONT ODŽAO TRIBINU U NIŠU

 

 

Studentski front je 7. marta održao u Nišu tribinu na kojoj se govorilo o trenutnom Zakonu o visokom obrazovanju, najavama iz ministarstva povodom novog zakona i načinima za poboljšanje studentskog standarda.Na tribini su govorili prvi sekretar Studentskog fronta, Milan Petković, i sekretar Studentskog fronta, Darjan Makijev. Čitaj dalje >>

 


 

2. mart 2017.

Glasaj za Željka Veselinovića

Studentski front (SF) poziva sve svoje aktiviste, članove, simpatizere i kolege studente da na izborima za predsednika Republike Srbije 2.aprila 2017. godine glasaju za Željka Veselinovića, kandidata udruženja građana “Radnik nije rob“.

Željko Veselinović je jedini kandidat na izborima za predsednika Srbije koji se zalaže za ponovno uvođenje besplatnog studiranja, tekovine stečene tokom perioda socijalističke izgradnje u našoj domovini. Veselinović je jedini kandidat koji se protivi grozomornoj i anti-studentskoj „Bolonjskoj deklaraciji“ koja ima za cilj da studiranje bude privilegija bogatih kao i dualnom obrazovanju koje produbljuje eksploataciju tuđeg rada i uvodi dečji  rad na mala vrata. Željko Veselinović je bio rame uz rame u svim borbama progresivnog studentskog pokreta. Kako je on podržavao nas, tako je sada došlo vreme da mi podržimo njega! Čitaj dalje >>

 


6. februar 2017.

ODGOVOR NSS "DISKURS" NA PISMO PODRŠKE STUDENTSKOG FRONTA

 

Nakon pisma podrške u kom Studentski front pozdravlja osnivanje još jedne progresivne studentske organizacije u Evropi, usledili su odgovori, što zvanični, što lično od strane članova ove organizacije, na adresu Studentskog fronta u kojima ruski studenti kažu da im je podrška od jedne organizacije kao što je naša dala novi entuzijazam nakon što su je pročitali u svim svojim univerzitetskim organima u svim gradovima u kojima se ova organizacija nalazi.

Čitaj dalje >>

 


 

 

1. februar 2017.

STUDENTSKI FRONT DAJE PODRŠKU NEZAVISNOM SINDIKATU "DISKURS" U RUSIJI

Pre četiri meseca u Rusiji je osnovan Nezavisni studentski sindikat "Diskurs" koji je za kratko vreme uspeo da okupi studente u većem delu univerzitetskih centara u Rusiji. Za to kratko vreme uspeli su da otkriju velike finansijske malverzacije koje su vršile uprave fakulteta. Organizovali su nekoliko protesta protiv pljačke studenata i uništavanja nekih centara koji su povezani sa uništavanjem industrije oko tih naučnih instituta koje se kao i kod nas vrše privatizacijom, a nedugo nakon toga i zatvaranjem istih.

Jako nam je drago što se širom Evrope osnivaju progresivne studentske organizacije koje se bore protiv tržišnih principa kao na primer u Španiji pre nekoliko meseci, u Rusiji pre nekoliko meseci. Postoje i odluke o osnivanju takvih organizacija koje će se uskoro sprovesti u praksu, kao na primer u Italiji. Te organizacije se priključuju borbi koju vode organizacije koje postoje već neko vreme, kao što je naš Studentski front ili organizacija MAS iz Grčke.Čitaj dalje >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


20. januar 2017.

IZAŠAO PRVI BROJ NAŠEG LISTA "NOVI STUDENT"

 

Iz štampe je izašao prvi broj lista "Novi student" koji će se prevashodno baviti problemima studenata kroz studiranje i njihovom perspektivom. Pored toga list će imati i edukativni karakter. Vremenska razlika između dva broja će maksimalno biti dva meseca, a ukoliko to bude moguće izlaziće i češće, što će se neretko dešavati. Čitaj dalje >>

 


 

 

5. decembar 2016.

ODŽAN TREĆI REDOVNI KONGRES STUDENTSKOG FRONTA

 

Između  3. i 4. decembra  2016. godine održan je treći Kongres Studentskog fronta u Beogradu sa naslovnim sloganom „Dosledno u nove pobede!“.

Delegati kongresa bili su studenti sa univerziteta širom Srbije. Na kongresu su potrvrđeni dosadašnji program i statut naše organizacije i izabrano je novo rukovodstvo.Čitaj dalje >>

   

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Čitaj starije vesti >>