Web Creator

Title with

STUDENTE I RADNIKE NA IZBORNU LISTU

Danas živimo, kao što svi već znate, poprilično loše. I nema nikakve mudrosti u toj konstataciji, to čak kaže i naša vlast. Kako da to promenimo ima predloge čak i naša vlast. Mi se jednostavno sa njihovim postupcima ne slažemo. Nama nije bitno da li je neko pobedio u prvom, drugom, trećem ili kom već krugu, već nam je bitno koja ideja pobeđuje. Znači, nama nije bitna forma već sadržaj. Mi hoćemo da pobedi u prvom krugu, sa 100% glasova, ideja koja će nama doneti napredak.


Kako bi došli do tog napredka moraju da se urade neke stvari. Da bi se krenulo baš tim putem, mi koji smatramo da treba tako raditi a ne ovako kako se danas radi, moramo na razne načine da učinimo da se ti postupci sprovedu. Ukoliko se nešto radi „po nečijem“ onda taj neko ima POLITIČKU MOĆ.


Ko smo to „mi“?


U Srbiji manjina ekonomski guši većinu. Ta većina se sastoji od POTLAČENIH SLOJEVA našeg društva, studenata, radnika, nezaposlenih, samozaposlenih, sitnih seljaka... E mi smo ta većina! I mi želimo da se radi onako kako mi smatramo da treba jer ukoliko se radi kako nama odgovara radićemo, logično, u našem interesu, u interesu većine.


Zašto to danas ne možemo?


Zato što nas sprečavaju da preuzmemo kormilo u svoje ruke. Sprečava nas upravo ta manjina čiji su interesi u suprotnosti sa našima i koji će uvek raditi protiv nas. Nakon što su nam doneli „demokratske promene“ uveli su IZBORNI ZAKON, zakonske i administrativne odredbe po kojima se na izbore, u borbu za preuzimanje kormila, izlazi novcem. Za izlazak na izbore u našoj zemlji potrebno je imati oko 2 miliona dinara ne računajući kampanju. Znači, u borbi zs vlast su direktno diskriminisani oni koji nemaju novca i na izbore mogu da izađu samo predstavnici one manjine koja nas već četvrt veka tlači.


Znači, kako bi se nešto promenilo, POTLAČENI SLOJEVI moraju da imaju POLITIČKU MOĆ jer svako radi u svom interesu, pa tako i mi. Da bi došli do POLITIČKE MOĆI, do realne mogućnosti da nešto promenimo, moramo prvo da se izborimo protiv IZBORNOG ZAKONA koji je diskriminatorski prema onima koji nemaju novca.


ZATO ĆEMO PRVOG MAJA POČETI SA PRIKUPLJANJEM POTPISA ZA PROMENU IZBORNOG ZAKONA PO KOME ZA PRIKUPLJANJE POTPISA VIŠE NEĆE BITI POTREBAN NOVAC VEĆ ĆE SE ONI PRIKUPLJATI NA BAZI PETICIJE!


IZUZETNO JE VAŽNO DA ZBOG TOGA DOĐETE NA SLAVIJU U 11:00č I DA TOG DANA KRENEMO PRVIM KONKRETNIM KORAKOM U BORBI ZA POBOLJŠANJE POLOŽAJA POTLAČENIH SLOJEVA STANOVNIŠTVA!


 


DO POBEDE!

Podeli