mobirise.com

Title with

ODRŽAN PROTEST "STUDENTI
PODRŽAVAJU RADNIKE"

Juče je Studentski front održao u Beogradu protest "Studenti podržavaju radnike". Ispred Vlade Republike Srbije okupljenima su se obratili prvi sekretar Studentskog fronta, Milan Petković a nakon njega Željko Veselinović i Aleksandar Banjanac.

U svom govoru Milan Petković je istakao da je jedna od najvažnijih stvari u borbi ugnjetene većine stanovništva Srbije, studenata, radnika, seljaka, nezaposlenih, samozaposlenih i svih onih koji žive od svog rada, borba protiv izbornog zakona koji je napravljen tako da na izborima mogu da se bore za vlast samo oni koji imaju novac, pa je tako radni narod stavljen u političku ilegalu jer prirodno nema novac da učestvuje u toj "legitimnoj" borbi za vlast.

Željko Veselinović se osvrnuo na položaj radnika i otpuštanje predsednika sindikata Sloga u Kruševcu.

Aleksandar Banjanac je govorio o kobnim posledicama privatizacije. Pozvao je narod na suprotstavljanje merama štednje i istakao da nema manjeg zla kada se bira između političkih partija koje su učestvovale na izborima jer su sve bile na vlasti i izmenjale su se opljačkavši narod. Takođe je pozvao na hapšenje vlasnika GOŠE jer je on direktno odgovoran za samoubistvo radnika u toj firmi.

Podeli